Iní medzi inými

Tento slogan vymyslel Milan Kvietok, Zakladateľ, spevák a „klávesák“ skupiny Blindman. Iní medzi inými – tak sa volalo kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré sa konalo 22. novembra 2008 pri príležitosti Medzinárodného dňa zdravotne postihnutých (3. december) a Dňa nevidiacich (13. november).
Organizáciu tohto podujatia si pod ochranné krídla vzal Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Brezne a občianske združenie Blindmen.
V priestoroch Základnej školy na Pionierskej ulici v Brezne sa predstavilo jadro skupiny Blindman v zložení Milan Kvietok, Marek Botev a ako hosť Ivan Muriňák. Potešilo ma, že chlapci z Blindmanu „pustili“ na pódiu k slovu aj iných spevákov a hudobníkov z našich radov. Koncert tak nabral na intenzite a sviežosti. Predstavila sa nám telesne postihnutá Ľudka Kirschová, ktorá zaspievala aj pieseň Vráť mi tie hviezdy. Ondrej Petro zahral na harmonike pieseň Na centrálnom trhovisku spolu s Milanom Kvietkom, ktorý ho sprevádzal na klávesovom nástroji. No a najkrajšiu SMS-ku v podobe piesne s týmto názvom do publika vyslala dvanásťročná Alexandra Kochanová.
Počas vystúpenia sme si mohli pozrieť maľby Moniky Slabeyovej, výstavu výtvarných prác obyvateľov Domova sociálnych služieb z Pohorelskej Maše, prehliadku športových bicyklov z produkcie Ladislava Bočkora a tiež kompenzačné pomôcky pre telesne a sluchovo postihnutých. Nechýbalo ani pohostenie a občerstvenie, takže na svoje si okrem sluchu a zraku prišli aj maškrtné jazyky.
Zábava však pokračovala aj po skončení podujatia v Brezne. Presunuli sme sa do Penziónu Hradisko v Predajnej. Milan s Markom a Ivanom nám hrali až do neskorej noci a všetci sme si zaspomínali na minuloročné stretnutie, keď kapela oslavovala 15. výročie. Vyzerá to tak, že nie nadarmo sa jedna z piesní v repertoári Blindmanu volá Hudba je náš život.

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.