kEĎ SA FARBA PODARí

Neviem ako vy, ale ja pri výbere oblečenia nezlaďujem farby. Možno to vyznieva ako ignorovanie okolia, ale jednoducho nechce sa mi stále niekoho otravovať a overovať si, či si môžem obliecť ružové tričko v kombinácii s modrými nohavicami. Pre mňa ako úplne nevidiaceho sú farby niečím abstraktným. Pri výbere oblečenia zvažujem najmä počasie a spoločenskú udalosť. Nedávno som však vážne začal uvažovať, či by nebolo lepšie sa farbami viacej zapodievať, veď posúďte sami.
Vracal som sa z Ružomberka domov. S mamou sme sa dohodli, že ma počká na autobusovej stanici v Banskej Bystrici. Tesne pred stanicou ma navigačný systém v telefóne upozornil, že je čas rozložiť palicu a vziať batoh. Keď autobus zastavil, bez problémov som vystúpil. Keďže ma nik nečakal, asi po minúte som volal mame, kde toľko trčí.
„Veď ja som tu, na stanici.“
Vyzeralo to teda tak, že som vystúpil na nejakej inej zastávke, pravdepodobne pri Európe. To je také nové obchodné centrum v Bystrici, je tam kino, obchody, reštaurácia, no a od istého času tam stoja aj autobusy.
„No tak vieš čo? Skúsime videohovor a uvidíme, kde to vlastne som.“ Znovu som vytočil mamino číslo a potvrdil som videohovor.
„Vidím len teba.“
„No super, nie som neviditeľný,“ pomyslel som si a otočil som telefón v snahe ukázať mame okolie.
„Vidím žltý autobus.“
Vyzerá to nádejne, ak ten autobus uvidí aj reálne niekde nablízku. Snažím sa pomôcť a tak pridávam ďalšiu orientačnú pomôcku: „Počujem tu niekoho, ako tlačí kufor na kolieskach.“
Po chvíli ticha prerušovaného hlukom stanice mama rozpačito povie: „Ty kde si?“
Táto otázka vo mne vyvolala vlnu pochybností, ktoré hneď na to vystupňovala, keď dodala: „Mám žltý autobus. Vidím sa na obrazovke.“
Toto vyzeralo ako z nejakej detektívky. Veď ak sa videla na obrazovke svojho telefónu, nemohla byť ďaleko.
A ako to nakoniec dopadlo? Mama ma po dlhšom pátraní našla. Za všetko mohla farba. Obliekol som si totiž oranžové tričko, oranžové „kraťasy“ a postavil som sa pred oranžový stánok.
Tak čo, skúsite si zistiť, akými farbami dnes hrá vaše oblečenie?

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.